Kuşakcı, Ali Osman

Yükleniyor...
Profil fotoğrafı
E-posta Adresi ORCID Profili WoS Profili Scopus Profili YÖK Araştırmacı Profili Google Akademik Profili TR-Dizin Profili Web Sitesi

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü
Küresel rekabete ayak uydurmak ve sürdürülebilir olmak isteyen tüm şirketler ve kurumlar, değişimi doğru bir şekilde yönetmek, teknolojinin gerekli kıldığı zihinsel ve operasyonel dönüşümü kurumlarına hızlı bir şekilde adapte etmek zorundadırlar.

Adı Soyadı

Ali Osman Kuşakcı

İlgi Alanları

Business Analytics, Artificial Intelligence, Genetic Algorithm, Constrained Optimization

Kurumdaki Durumu

Aktif Personel

Arama Sonuçları

Listeleniyor 1 - 2 / 2
  • Yayın
    Biyodizel yakıtlar için çok amaçlı sürdürülebilir tedarik zinciri ağ tasarımı
    (Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Lojistik Derneği (LODER), 2018) Kuşakcı, Ali Osman; Kuşakcı, Ali Osman; Karakoç, Enis Barış; Ayvaz, Berk; Kuşakcı, Ali Osman; Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü; Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü
    Dünyada tüketilmekte olan enerjinin büyük çoğunluğu yenilenemez enerji kaynaklarından olan fosil yakıtlardan elde edilmektedir. Araştırmalara göre dünyadaki mevcut petrol rezervleri yaklaşık 51 yıllık tüketimi karşılayabilmektedir. Biyodizel, fosil yakıtlar için olabilecek en iyi ikame yakıt türü olmasından dolayı en çok kullanılan sıvı biyoyakıtlardandır. Biyoyakıtların üretilmesi için maliyet etkin tedarik zinciri tasarlanması gerekmektedir. Bu çalışmada sürdürülebilir biyodizel tedarik zinciri ağ tasarımı için maliyet minimizasyonu ve çevresel etki optimizasyonu olmak üzere çok amaçlı, sürdürülebilir bir doğrusal programlama modeli geliştirilecektir. Birinci amaç olan maliyet minimizasyonu literatürden yararlanılarak rahatlıkla modellenebilmekte ve çözülebilmektedir. Çevresel etki verileri literatürde çok net bir şekilde belirtilmediği için Uluslarası Standart Örgütü’nün (ISO) geliştirdiği ISO14000 serisi genel çerçeve olarak kabul edilmiştir.Çevresel etki optimizasyonunda; insan sağlığı, ekosistem çeşitliliği ve kaynak kullanılabilirliği ağırlıklandırma yönteminin yardımıyla hesaplamalar yapılmaktadır. Önerilen model; optimum yer, biyorafineride kullanılacak uygun teknoloji, malzeme akışı ve farklı dönemlerdeki üretim planlamalarını içeren Türkiye’de yapılacak olan gerçek bir uygulama olma özelliği göstermektedir.
  • Yayın
    Performance measurement of composite textile industries in Pakistan using data envelopment analysis
    (2018) Kuşakcı, Ali Osman; Jasmin, Mariam; Bushera, İbrahim; Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü
    This study aims at evaluating and measuring the relative technical efficiency of Pakistan’s textile industry vertically integrated composite firms using Data Envelopment Analysis under the assumption of variable returns to scale (VRS). The data used for this study is collected from the firm’s official website and the Karachi Stock Exchange. This output oriented study covers 29 firms for the period of 2014-2016 employing three homogeneous inputs and outputs. Current asset, production cost and administration cost of the firms are used as inputs elements, gross profit, and total sales and net income compromised the output constituent. In addition to evaluating technical efficiency, this paper examines variations among efficient and inefficient firms. Our findings indicate that, only 17% percent of the firms are scale efficient while 35% of the firms are technically efficient with a mean value of 0.731. Our analysis also indicates an average of 0.572 technical efficiency from constant returns to scale DEA, an average of 0.731 of technical efficiency from variable returns to scale DEA, and an average of 0.805 Scale efficiency. Accordingly, this study confirmed the existence of scale and technical efficiency difference between the firms of the same industry. Though the determinant and factors of efficiency difference among firms is not examined in this study, we recommend that inefficient firms need to enhance their scale size and perk up their managerial practices to enhance their overall efficiency.