Türk dış politikasını anlamak için kavramsal bir çerçeve: Otonomi arayışı

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2018

Yazarlar

Aslan, Ali

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

SETA

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü araştırma odaklı bir bölüm olarak tasarlanmıştır. Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi sayısı ve çeşitliliği bölümün kimliği ve öğretim pedagojisinin uluslararası bir anlayışla şekillenmesini sağlamaktadır. Müfredat ve ders içerikleri bugünün sorunlarını anlamaya ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik planlanmıştır. Avrupamerkezci bir pedagojinin ötesine geçilerek farklı kültür ve medeniyet birikimleri mukayeseli olarak incelenmektedir. Türkiye’nin karşılaştığı siyasi meseleler bölgesel ve küresel bağlamla etkileşim içerisinde incelenemektedir. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler’in alt dalları olan Uluslararası İlişkiler, Karşılaştırmalı Siyaset, Siyaset Teorisi ve Türkiye Siyasetine dair dersler müfredat içerisinde yer almaktadır.

Dergi sayısı

Özet

Türk dış politikası üzerine yapılan tartışmaların başında Türkiye’nin ne ölçüde bağımsız bir devlet olarak hareket ettiği ya da ne ölçüde fail olduğu sorusu gelmektedir. Bu sorunun cevaplanabilmesi için uluslararası siyasette devletlerin faillik dereceleri ve bundaki değişimleri takip etmemizi mümkün kılacak bir kavramsal çerçevenin ortaya konması gerekmektedir. Dolayısıyla bu çalışma öncelikle devletleri belli jenerik aktörler şeklinde kategorileştirmeyi mümkün kılacak bir kavramsal çerçeve sunmayı amaçlamaktadır. Daha sonrasında ise AK Parti döneminde Türkiye’nin faillik ve otonomi konusundaki karnesini tartışmaktadır.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Türk Dış Politikası, Otonomi Arayışı

Kaynak

AK Parti’nin 15 Yılı: Dış Politika

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Aslan, A. (2017). Yerli ve Milli Siyaset. K. İnat, A. Aslan ve B. Duran (Ed.), AK Parti’nin 15 Yılı: Dış Politika içinde (17-40. ss.). İstanbul: SETA.