Sosyal medya ve mülteci krizi: Sosyal medyanın Ürdün ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler üzerindeki etkisi

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2022

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

İbn Haldun Üniversitesi Yayınları

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/restrictedAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Fakültesi
Bütünleşik bir program yapısı ile iletişim alanının bütün alt disiplinlerini kapsayacak şekilde yapılanmıştır. Bölüm, İletişimin iki farklı alanı olan medya ve pazarlama iletişimi uzmanlıkları ile ilgili eğitim programları sunmaktadır.

Dergi sayısı

Özet

Suriye’deki iç savaştan kaçarak mülteci konumuna düşen gençler ara-sında teknolojiyi yoğun ve etkili bir şekilde kullanan yüksek oranda genç bir nüfus bulunmaktadır ve bu genç nüfus sayesinde mülteciler zor durum¬da kaldıklarında yardım için Facebook’ta kurulan sayfalardan birbirleriyle haberleşebilmekte, hatta bu sayfalardan, zorlu yolculukları için ne tür çadır almaları gerektiği, hangi yolun daha güvenli olduğu gibi bilgileri öğrenip birbirleriyle paylaşabilmektedir. Sosyal medya sayesinde mültecilere yardım etmek için yol ve yöntem-ler de geliştirilmekte, gönüllülerin oluşturduğu ağlar, ailelerin birbirlerini bulmalarında yardımcı olmaktadır. Facebook, Twitter, Youtube ve Instagram gibi sosyal medya ortamları önemli bir medya platformu olarak Suriye içinden gelen tüm bilgileri dünyaya aktarmakta, kolektif görüşün oluşma¬sına hizmet etmekte, geleneksel medyaya içerik sağlamada önemli bir işlev görmektedir...

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Mülteci Krizi, Sosyal Medya, Göç ve Göçmenlik, Suriye, Yeni Medya

Kaynak

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Aldamen, Y. (2022). Sosyal medya ve mülteci krizi: Sosyal medyanın Ürdün ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler üzerindeki etkisi. İstanbul: İbn Haldun Üniversitesi Yayınları.